NL / EN

Het Maudgal Int. Brand Connecting Model

Het Maudgal Int. Brand Connecting Model verloopt in 3 fases en biedt een antwoord op elke commerciële uitdaging of strategisch vraagstuk. Met de methode van de drie C’s – catch, create, connect – helpen we u uw verhaal vinden, opbouwen en succesvol de wereld insturen.

Elk product of dienst ontstaat immers vanuit een unieke context, geschiedenis of typerend verhaal en vormt de basis van het onderscheidend vermogen ten aanzien van de andere aanbieders in de markt. Wanneer deze inhoudelijke en contextuele bouwstenen worden vertaald in een ‘catchy message’ en op de juiste wijze naar de consument worden gebracht, dan is men in staat om meerwaarde, inzicht en ervaring aan te bieden. Een consumenten- of klantenrelatie die daarop gebaseerd is, onderscheidt zich en geeft een fundamentelere betekenis aan het merk, met een succesvoller resultaat in sales.

Een samenwerking met Maudgal Int. kan starten in elk van deze fases, in een ad hoc, projectmatige of lange termijn samenwerking.

wie is Krishan Maudgal?

Krishan MaudgalKrishan Maudgal heeft meer dan 20 jaar werkervaring in de bier- en drankenwereld en bekleedde uiteenlopende internationale managementposities bij dochterbedrijven van Heineken (Affligem Brouwerij en Brouwerijen Alken Maes).

Krishan Maudgal heeft ook gewerkt met andere brouwerijen in verschillende overkoepelende projecten voor de federatie van de Belgische Brouwers, hij is lid van de Grote Raad van de Ridderschap van de Roerstok der Brouwers en Voorzitter van de Jonge Ridderschap van de Roerstok der Brouwers. Doorheen zijn carrière is hij steeds actief geweest rond commerciële uitdagingen en geeft daarover ook gastcolleges aan marketingstudenten.

Na een International Executive MBA-programma te hebben afgewerkt aan de Louvain School of Management, richtte hij in 2011 Maudgal Int. bvba op, waar hij nu aan het hoofd van staat. Maudgal Int. biedt antwoorden op (inter)nationale, strategische en commerciële vraagstukken.

 

 

Recent cases

Picture 11
Picture 5
Picture 4